Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jullian Assange se dohodl s USA, už je na svobodě od binárně-transfóbní dezolát - "O tmo co je a není zločin v...

  • 26. 6. 2024 14:43

    binárně-transfóbní dezolát

    "O tmo co je a není zločin v demokracii rozhoduje pouze soud"
    "o tom co je vlastizrada rohoduje soud, nikoliv Snowden"

    Soudy neexistují ve vakuu, ale jsou součástí něčeho, čemu se říká "spravedlnost". A spravedlnost není jen nějaký byrokratický pojem, nýbrž má morální základ.
    Pokud se před soudem ocitne někdo, kdo upozorní na zrůdné činnosti někoho jiného (v tomto případě Assange a Snowden) a už se tam neocitne ten, kdo je za danou zrůdnost zodpovědný (zabíjení civilistů armádou USA a lhaní politiků a členů tajných služeb a jejich jednání proti složené přísaze, zákonům a zájmům občanů), pak je každému jasné, co si má o takové "spravedlnosti" myslet (proto ty uvozovky).

    Pokud výše popsané nechápete, pak celkem nemá smysl se s Vámi o čemkoliv dalším bavit.
    Snad jenom jako téma pro zamyšlení - perzekuce a justiční vraždy u nás v době reálného socialismu/ko­munismu se také udály s plným nasazením soudu a tehdejší "spravedlnosti" - přitom ale asi málokdo by dnes pochyboval, že šlo o nespravedlnost. Takhle dopadne každý režim, který se soustředí na byrokracii a praktickou realizaci moci a naprosto opomíjí morální podstatu.
    S Assangem a Snowdenem se to má naprosto stejně jako s disidenty u nás za komoušů - ti byli taky pronásledováni za to, že poukazovali na zjevné nespravedlnosti páchané mocipány na poddaných.