Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kampaň Turris Mox skončila, vybralo se přes 7 900 000 Kč od Miroslav Šilhavý - heslo „účel“. Překvapí vás to, ale jeho význam...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2018 5:44

    Miroslav Šilhavý

    heslo „účel“. Překvapí vás to, ale jeho význam není „jak se zachází se ziskem“ ... ustanovení 4.2 má nejen bod a), ale také body b), c) a d)

    No právě to si přečtěte. V bodě 4.2 se píše, že Sdružení zejména a) provozuje a rozvíjí doménu nejvyšší úrovně ccTLD CZ.

    Teď se pojďte zamyslet. Převažující (= hlavní) činnost se posuzuje podle obratu (ze zákona). Výběr ze správy TLD CZ je tak obrovský, že prakticky VŽDY dojde k tomu, že CZ.NIC plní bod 4.2.

    Kdyby bylo ve stanovách napsáno namísto ZEJMÉNA slovo VÝHRADNĚ, pak byste měl pravdu. Ale oni tady velmi chytře, a pro laiky "vstřícně" použili chytrou textaci. Vás to taky zmátlo.

    Poté, co CZ.NIC splní bod 4.2, tedy má obrovský výběr peněz z TLD CZ, může dělat jakékoliv další činnosti, které ovšem obratem nesmí převýšit součet obradů z činností v bodě 4.2. Může třeba vyrábět hračky ze dřeva a bude to stále v souladu se stanovami. A když na ně vytiskne nápis "Dej pozor na viry!", je možné, že se bude snažit i ty dřěvěné hračky podřadit pod činnost podle bodu 4.2 písm d).