Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kingdom Come: Deliverance bez DRM na GOG od Pavouk106 - V tý mechanice se pleteš. Alespoň z mého...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2018 20:41

    Pavouk106

    V tý mechanice se pleteš. Alespoň z mého pohledu. Já mám na mysli to, že když máš v Morrowindu postavu orientovanou na meč a boj, tak z ní jen těžko půjde udělat zlodějíček s lukem nebo našlapanej kouzelník. Ať kvůli dispozicím z rasy, množstvím magicky (many), nízkým skillem nebo nízkou primární vlastností (často kombinací všeho).

    Když chceš jako čistej bojovník "ukecat" někoho, máš smůlu. Nemůžeš ho často ani očarovat, aby měl vyšší náklonnost k Tobě... Stejně tak když jako kouzelních chceš sám opravit zbroj... Jsi namydlenej, použiješ všechny kladiva a ani jednou se to nepovede.

    Netrefuješ se každou ranou, random je i na zásah, nejen na zranění (což v Oblivionu a dále neplatí ani v jednom případě).

    Zkoušel jsi v Morrowindu vytvořit kouzlo? A v Oblivionu? A Skyrimu? Ty dva poslední zmíněné jsou proti Morrowindu jen výsměch...

    Boj pěstmi, kdy nejdřív musíš unavit/srazit protivníka a až potom mu můžeš ublížit (na životě)...

    A - protože Morrowind jsi hrál - určitě si pamatuješ, jak se některý dveře prostě neotevíraly, dokud jsi neměl level 20 a víc... Protože za nima bylo něco, co Tě jinak sundalo na první dobrou. To se Ti v Oblivionu ani Skyrimu nestane. Tam je zařízený, že vše bude mít level +- jako Ty. A kde je teda nějaká výzva? Vždyť je to pomalu jako první gáze MMORPG - dojdi tam, zab to, přines to. Plníš nesmyslný úkoly bez hloubky a nic to od Tebe nevyžaduje...

    Ano, v Morrowindu jsi nemohl udělat modrýho orka nebo "ET mimozemšťana", ale postavu jsi mohl založit podstatně více dopodrobna než ve Skyrimu (kde můžeš vybrat muž/žena a ksicht... jsou tam lehký rasový výhody a nevýhody, ale nic extra, o dalších vlastnostech nemluvě).

    Bethesdu, která kdysi udělala celkem hardcore RPG, teď zajímají jen peníze. Samotné hry zjednodušila (čti: degradovala) na takovou úroveň, aby je mohl hrát opravdu každý a neměl s tím sebemenší problém. To je ale problém pro mě. Raději si kupím Stardew Valley a budu si dělat vlastní farmu. Nebo si koupím Eschalon, kterej je z mýho pohledu slušný RPG ze "starých" časů.

    Aby bylo jasno - přijel jsem ve tři v noci domu, vrazil Skyrim do PS3 a oněměl úžasem. Hru jsem si vychutnával, hltal ji. Ale po získání poslední trofeje (s první a v té době jedinou postavou) jsem si řekl "A dál?" a teď odpovídám "A dál nic. Ta hra skončila, dala mi vše co mohla a teď je vyčerpaná a nemá smysl ji hrát".

    A ještě dodám k tomu, jak je hra "obtížná" (bavíme se o střední obtížnosti) - dohrál jsem Skyrim s buranem, kterej nevzal NIKDY do ruky nic jinýho, než obouruční kladivo. Dovedeš si představit, jak se asi zabíjí drak kladivem? A dohrál jsem to i tak... Je potřeba něco dodávat? Ta hra je tak mainstreamová, jak to jen jde.