Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kompilátor Intelu podváděl v testu SPEC CPU 2017 od CPU - Ano. Předně, letadla jsou cca 100x škodlivější než...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2024 12:32

    CPU

    Ano. Předně, letadla jsou cca 100x škodlivější než auta.
    Každé tohle letadlo vyprodukuje za hodinu letu TUNY paliva.

    https://www.flightradar24.com/49.11,13.78/6

    Ono by "až tolik nevadilo, že to jsou tuny", ale problém je, kde to vypouští.
    CO2 je skleníkový plyn, pokud se takový plyn vypustí v blízkosti zeleně, tak se vstřebá, kytky jsou zelené, aby mohly baštit CO2. Ale CO2 z letadel se nikam nevstřebá, působí přímo jako skleníkový plyn! Je to opak ozonu, ozón je dobrý jen ve výšce, přízemní ozón je jedovatý.

    EU jedná fanaticky, škodlivě a nelogicky. Logické by bylo maximálně omezit hlavní zdroje znečištění, omezit letadla, dostat zboží na železnici a železnici k podnikům. Železnice se dá snadno elektrifikovat.
    - máme tu nebezpečné kamiony
    - máme tu ohromnou lodní přepravu
    - máme letadel létá nesmyslné množství

    Letadlo by mělo přistát na okraji EU a lidé pak pokračovat luxusním rychlovlakem, který je levnější než letadlo a jezdí rychlostí 280 Km/h. V Číně to tak jde. Místo kamionů by se mělo zboží pohybovat po železnici, ideálně automatizovaně a elektrifikovaně.

    Jeden kamión poškodí silnici jako 10 000 osobních automobilů!
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/jeden-pretizeny-kamion-znici-silnici-vic-nez-10tisic-osobnic/r~ed413f3a900011e89f80ac1f6b220ee8/

    Poškozené dálnice způsobují další emise CO2, těch kamionů je na dálnicích hrozně moc a funí tuny a tuny emisí! Přitom by to MĚLO jezdit po ELEKTRIFIKOVANÉ ŽELEZNICI, ideálně jako automatické vlaky.

    Nejhorší je, že náklady na dementní náboženství EU jsou už teď (v součtu za 15 let) zřejmě dvojnásobné, než na rozšíření železniční sítě, kompletní elektrifikace a dovedení železničních tratí k podnikům. Plus by zbylo na ty luxusní hlavní železnice.

    https://www.novinky.cz/clanek/auto-naklady-na-normu-euro-7-maji-byt-az-desetinasobne-vyssi-nez-odhaduje-ek-40432444

    EU je náboženství, kdy se spojilo Woke + Nacismus + Marxismus + Ekologismus, to jsou jejich mantry, které nesmyslně a random prosazují.