Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Konec síťové neutrality v USA od hugochavez - @Silhavy "Myslím, že v USA je trh na tolik...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2017 0:37

    hugochavez

    @Silhavy
    "Myslím, že v USA je trh na tolik volný a konkurenční, že je prostor pro vznik poskytovatelů, kteří takové služby nabídnou"

    A kdy si byl v USA naposledy?? A byl's tam vubec nekdy?
    Pokud jde o USA a telekomunikace/in­ternet tak tam zadny volny a uz vubec ne konkurencni trh neexistuje.
    Navic je Amerika prolezla korupci, nepotismem a byrokracii takze ten triopol cosi to tam rozparceloval v nejlepsim mafianskym stylu jen tak nedopusti aby se jim do jejich byznysu nejake "trzni sily" montovaly.

    Vzdyt uz si z toho delali i srandu v TV:
    https://boingboing.net/2014/06/02/its-not-net-neutrality-that.html
    Video je z r.2014 a je zajimavy ze ten ex-lobbyista a zaroven novej sef FCC Tom Wheeler ze kteryho vsichni meli strach, jakmile dosedl do uradu otocil o 180' a zacal hajit zajmy uzivatelu-coz mu zustalo dosud protoze TADY se vyjadruje VELMI TREFNE k tomu co Ajit Pai = ten novej generalni FCCsasek zpusobil a co to bude znamenat pro americkeho Lojzu:
    https://www.youtube.com/watch?v=UayDiuHlV1g

    V podstate dojde ke "kabelizaci" internetu a tvuj poskytovatel ti bude pripravovat "balicky" za ktery ty budes platit jak mourovatej tim spis ze pres 60% US domacnosti ma na vybranou mezi pouze 1 poskytovatelem anebo zadnym internetem.......

    BTW urcite si slysel o velkych planech Google-fiber a jak dopadly......za­sitovali neco v Kansas City a pak jeste neco mensiho a kdyz chteli pokracovat dal tak velice rychle zjistili ze i kdyz maj obrovskej ranec $ ze se vsude dobejvaj do zavrenych dveri.

    Bylo i spousty pripadu kdy se nektera US mesta/staty sami ze sveho rozpoctu chtely zasitovat a pripojit na backbone protoze podminky ktere jim nabizel triopol byly nestravitelny pripadne vubec nebyl zajem infrastrukturu vubec budovat, ovsem jakmile se zaclo stavet za verejne penize triopol se probral a zazaloval "hrisnika" za nedovolenou statni pomoc a nekalou statni konkurenci......
    V USA je totiz profit a podnikani privatnich firem nedotknutelne nabozenstvi a i kdyz casto vubec neplni svou ulohu tak stat jeho funkci stejne nesmi prevzit a pro sve obcany neco udelat.

    PS: mel jsem kdysi na CCNA danskyho ucitele kterej se zivil pocitacovejma sitema a sjezdil celej svet, ten se jen smal kdyz jsem se ho ptal jak vychazi DK vs USA ohledne cen a infrastruktury telekomunikaci.
    Rikal ze to je IT stredovek a "to co tam provozujou s plnou slavou ted my meli tady v DK nekdy pred 10-15ti lety" .....a to nemluvim o Jizni Korei ci nekterych cinskych mestech........ Ale to samy plati o silnicich, zeleznicich, mostech atd..... do niceho se neinvestuje jen se kouka jak ze vseho co nejvic vyzdimat.