Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Konec síťové neutrality v USA od andy - > Ja nejsem zadny power user, ja jsem...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2017 22:59

    andy (neregistrovaný)

    > Ja nejsem zadny power user, ja jsem uplne obycejny uzivatel internetu, ktery do nej posila pakety a chce, aby dorazily tam, kam maji

    Když si zaplatíš, dorazí. Když zaplaíš míň dorazí jich míň, podle toho, co sis zaplatil. Dneska neplatíš nekonečnou cenu. Mohl bys mi vysvětlit, proč si myslíš, že by "neomezení" internet po konci net-neutrality měl být nějak extrémně dražší? Proč teda není extrémně dražší dneska?

    > Tenhle ojeb, ktereho se ty nemuzes dockat v nadeji, ze ti zlevni Fejsbuuk, je to same, jako by posta odmitla poslat dopis ve svetlezelene obalce do Japonska, protoze posilaji jen svetle hnede do Hornich Praskoles, bledemodre do Guatemaly a oranzove do Svedska.

    Nene, tenhle ojeb je zhruba to, že z Prahy do Ostravy tě bude stát dopis 10Kč a do Brna 20 a ty si stěžuješ, že tě to má stát stejně. Protože se ti to nelíbí. Protože cenová politika té firmy je především závislá na tom, co se tobě líbí a ne, a stanovovat ji podle toho, aby firma vydělávala se ti samozřejmě nelíbí (pokud zrovna posíláš dopisy do Brna; pokud bys je posílal do Ostravy, tak tomu budeš tleskat..)

    > Ale neboj, Fejsbuuk ti nezlevni. Proc, kdyz ISP nemusi? Kdyz te muze natahnout, tak te natahne, protoze levneji ti to nikdo neda.

    Něco zlevní, něco zdraží. Proč? Protože když se podíváš na ten model dvojích cen, tak by ISP prodělal, kdyby všechny ceny jenom zvednul (protože by byl blbej, kdyby je nezvednul už před koncem net neutrality). A i monopol je vázán křivkou poptávky, což jsi si asi nestčil všimnout...

    > Take nevim, co vidis dobreho na tom, ze spousta zebu skonci na tom, ze nemaji extra prostredku na uplaceni vsech moznych ISP, aby prenaseli jejich data.

    Tak někdo to musí zaplatit. Buď ty nebo ten Fejsbook. Upřímně řečeno nějak nevidím nic špatného na tom, aby ISP řek Googlu, že pokud chce z youtube posílat ty reklamy, tak ať buď platí, nebo ať platí uživatel. Co je na tom špatného?