Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Kořenový certifikát Let's Encrypt bude důvěryhodný ve Firefoxu 50 od Filip Jirsák - Ale aby za mne někdo rozhodl, které webové...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2016 19:54

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Ale aby za mne někdo rozhodl, které webové stránky jsou "důvěryhodné" a které ne, se mi nelíbí.
    HTTPS neznamená důvěryhodnou stránku. Jak jste na to přišel? HTTPS znamená důvěryhodné spojení, tedy že komunikujete opravdu s tím, s kým si myslíte, že komunikujete.

    Že to "nějak" jde změnit, pokud se budu dostatečně hrabat v OS?
    Každý (čti většina) není hacker, aby při každé aktualizaci OS nebo nainstalovaného softwaru kontroloval změny.

    Jaké hrabat v OS? Označil jste v GUI Firefoxu všechny certifikační autority jako nedůvěryhodné? Když teď vlezete na nějakou stránku přes HTTPS, varuje vás prohlížeč, že nedokázal ověřit certifikát? Naklikání v GUI Firefoxu mi nepřipadá jako "hrabání se v OS". (Navíc Firefox si řeší HTTPS sám, tam vám ani žádné hrabání v OS nepomůže.)

    Neber to jako popichování, ale zajímal by mne důvod k vykání.
    Ve všech komunitách, co znám (hobby), si tykáme, a to jsou lidé ve věku od 10 let až do "smrti", dělník nebo profesor. Důvod je ve zvyku, například ze školy?

    Za prvé nepovažuji Root.cz za komunitu, za druhé tykám lidem, se kterými se opravdu znám a na tykání jsme se dohodli. Chápu, že dnes si lidé tykají mnohem víc a neuráží mne, když mi ve webové diskusi někdo tyká, ale osobně mi připadá užitečné v komunikaci s lidmi, které neznám lépe, používat jazykové prostředky, které samy o sobě vedou k větší pokoře a respektování odlišností. Myslím, že "vynález" vykání v jazyce má svůj důvod a tak se snažím ten vynález nepodceňovat a naopak ho využít.