Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Live CD pro testování OpenSUSE 10.3 RC 2 od ich - 1) opensuse neni zdarma? prispevky do kernelu, KDE,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2007 10:47

    ich (neregistrovaný)
    1) opensuse neni zdarma? prispevky do kernelu, KDE, Gnome,... nedava ostatnim distribucim zdarma? kdo si predstavujete ze vyviji ty balicske distribuce?

    2) nechapete GNU GPL, GNU GPL nikoho nenuti nic davat zdarma. v tomto bode bych mel asi diskusi skoncit, az si dostudujete zakladni fakta.

    3) ovsem presny duvod jste porad neuvedl.

    4) to je Vas problem ze jste zabedneny. ostatni by si treba radi precetli co jim posilaji jejich kamaradi nebo zakaznici. ale Vy si zrejme vystacite sam.

    5) ale ano, souvisi. kdo myslite ze vytvari tlak na dodavatele? 4% linuxaci, vetsinou ne dostatecne moviti? kdo myslite ze tlaci linux do firem a insitiuci jako je Mnichovska radnice nebo Ceska Posta? Novell ze neprispiva do kernelu? hmm, ale ted uz opravdu bych mel ukoncit diskusi. http://www.linuxworld.com.au/index.php?id=1771767959&rid=-10

    6) a co jako? to je business. zakladni neznalost trzniho prostredi. jak jste to myslel? jako ze si Novell a RedHat padnou do naruce aby mohli nemovitym nespokojenym sebestrednym uzivatelum poskytovat ten nejlepsi a nejkvalitnejsi software, a vsichni budou stastni az do bankrotu?

    7) vite jak se zachoval RedHat? pchal se Microsoftu do zadku ze i on chce takovou smlouvu, a kdyz zjisitl ze Microsoft o nej nema zajem (hmm, proc asi, ze by uz nejakou smlouvu s nekym mel?) tak podporil kampan proti Novellu a vytvoril tohle veledilo.