Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Logitech přemýšlí nad „věčnou myší“, která bude vyžadovat předplatné od SPM - Měl jsem dvoje MX Revolution, na obou jsem...

  • 1. 8. 2024 10:46

    SPM

    Měl jsem dvoje MX Revolution, na obou jsem ten spínač měnil. Pak trackball M570 a dva MX Ergo. Na M570 jsem spínač měnil, na jednom z těch MX Ergo jsem měnil levý a pravý je aktuálně také už na výměnu (paradoxně na tom samém a ten je věkově o něco novější).

    Z toho co mají kolegové ty levnější sety, tak u jedné myši jsem to měnil taky. Zbytek zatím dobrý nebo to nehlásí (ono to začne blbnout tím, že to buď dělá dvojkliky nebo to naopak blbě reaguje, ale na druhý stisk to pořád reaguje, takže někteří BFU si toho třeba nevšimnou). Ale zase tyhle sety se obměňujou častěji, minimálně u jedné série zase odcházely ty klávesnice, takže se to měnilo celé :-)

    Nicméně spíš než otázka výdrže mikrospínače za 20Kč se nabízí, když už máme tohle právo na opravu, jestli by to nebylo lepší vyrábět tak, aby to šlo jednoduše opravit. Kamarád má nějakou herní myš ani nevím od koho a tam ty spínače jsou jednoduše uživatelsky výměnné (protože k tomu dodávají nějakou blbost jako další dvě sady s rozdílnou tuhostí). U Logitechu je to napájené, což bych ještě překous, ale speciálně u těch MX řad je dost komplikace to rozebrat a ještě u toho nic neulomit...

    Když to opraví během předplatného, tak budiž... akorát se dostáváme k tomu, že bez myši člověk měsíc, než to opraví, nebude. Takže by museli rovnou posílat jiný... což zase ale nebudou posílat něco ohmataného od někoho jiného, takže minimálně ty plastové skořápky se stejně budou pořád vyrábět nové a vyhazovat.