Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Logitech přemýšlí nad „věčnou myší“, která bude vyžadovat předplatné.

  • 1. 8. 2024 13:52

    Josef Pavlik

    Na jednu stranu to vypada jako blbost, ale mozna prece jenom to neni blbost. Mam klavesnici. Dobre, kazdy ma klavesnici. Ovsem tahle je z roku 1990. Nekdy v roce 1993 jsem ji vyhodil, protoze zacala zdvojovat nebo vynechavat. Pak jsem ji radove po roce nebo dvou zase vyhrabal a od te doby jsem ji pouzival do zacatku minuleho mesice. Pouzival jsem ji priblizne 30 let. Naprosto skvela. Nekolikrat jsem ji musel kompletne rozebrat a tlacitko po tlacitku proplachnout sprayem na kontakty, protoze zdvojovala a vynechavala. Ovsem pak jsem si poridil novy computer a ten ji neutahne. Proste zere moc. Na PS/2 nejela vubec, pres adapter USB to PS2 jela, ale cas od casu se resetla. Nic moc. Nedalo se nic delat, musel jsem ji odlozit (vyhodit ne, to je muzealni kousek). Za asi 60 euro jsem si koupil novou, pro hrace. Kontakty stale stejne - Cherry MX Blue. Tak snad mi uz vydrzi az do konce. 30 let by mohlo stacit. To uz mi bude skoro 90.
    V mezicase jsem v Lidlu objevil poklad. "Semimechanicke" klavesnice. Sleva z 50 na 20 euro. Co chteji rict pod pojmem "semimechanicke" netusim, ale vydloubnul jsem tomu tlacitko a co myslite, ze bylo pod nim? Cherry MX Blue! Koupil jsem skoro vsechny co tam meli. Pro deti, pro bratra, pro kolegu. Za tu cenu...
    Ja vim, mluvim z cesty. Chtel jsem tim rict, ze kvalitniho hardware se clovek tezko zbavuje. Ted si musim zvyknout na enter s jinym tvarem, tlacitko \ je jinde (nastesti ho malo pouzivam), jsou tady divna tlacitka s divnymi symboly pripominajici okno a menu. Kdyby to slo, hned bych se vratil k te puvodni. Vzdyt jeste nema ani 40 let :-)