Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Londýnský starosta na SXSW 2018: technologické firmy nejsou nad zákonem od Niemand - Dovolím si shrnout dosavadní průběh tohoto vlákna diskuse...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2018 10:44

    Niemand (neregistrovaný)

    Dovolím si shrnout dosavadní průběh tohoto vlákna diskuse a bohužel se tím dopustím výrazného zjednodušení, takže kdo by si chtěl udělat úsudek sám, má možnost si celé vlákno diskuse přečíst od začatku v plném znění.

    N: Hate speech jsou reakce, pokud s tím chcete něco dělat, je potřeba řešit akce vyvolávající reakce.
    J: To není pravda, ruští trollové a jiní dělají na sítích propagandu.
    N: Já jsem nemluvil o propagandě, ale o hate speech.
    J: Hate speech je často syntetická a je to propaganda.
    N: Co to znamená syntetická hate speech?
    J: Propagování názoru, který sám nezastávám.
    N: Ještě jednou zůrazňuji, že mluvím o hate speech, ne o propagandě. Na hatespeech si dokážu udělat názor sám.
    J: Lidé s nízkým IQ si ten názor sami neudělají což ukazuje špatný výsledek voleb. Omezit svobodu projevu nebo dovolit propagandu ruských trollů?
    N: Většina lidí nemá nízké IQ a výsledek voleb to ukazuje. Jestliže nesouhlasím s EU, neznamená to, že jsem ruský agent nebo troll.
    J: Podrobnější reakce na téma voleb a EU.
    N: Snaha o podrobnější vysvětlování pohnutek ohledně voleb a EU.
    P: Pozor na ty, kteří chtějí zatočit s označeným nepřítelem. Imigrant != africký terorista

    V celém průběhu té dlouhé diskuse nepadlo ani jednou ani náznakem tvrzení, že imigrant=africký terorista, až jste přišel vy a rozhodl jste se takové imaginární tvrzení vyvrátit. Tomuhle se říká vyrábění slaměného panáka, kterého pak vítězoslavně skolíte, ačkoliv toto tvrzení v diskusi nikdo nepoužil a zmínil jste ho poprvé až vy, dokonce v celé diskusi ode mě ani jednou nepadlo slovo afrika nebo imigrant nebo z těch výrazů slovo odvozené. Toto je modelový příklad manipulace a právě takhle se projevují trollové. To neznamená, že jste troll, pouze jste se tak teď v jednom případě projevil. Trollem se stáváte až pokud tyto manipulační praktiky budete používat opakovaně a úmyslně. Já věřím, že tentokrát jste to nedělal ve zlém úmyslu a že jste se pouze nechal unést představivostí, že tu někdo tvrdí něco, co vidíte napsané jen vy sám.

    Celou dobu jsem zmiňoval problém zneužívání nálepkováním hate speech jako prostředek pro umlčení nepohodlných názoru a také jsem vyjadřoval výhrady k těsnější integraci v rámci EU. Mimochodem i v případě prosazení cenzůry v rámci boje proti hate speech, problémy na které ta takzvaná hate speech upozorňuje nezmizí a naopak to povede k natlakování kotle, který jednoho dne pravděpodobně dojde k limitu kolik tlaku ještě unese. Problém je třeba řešit, nikoliv umlčovat. Když vám v autě začne blikat kontrolka poruchy, také ji nepřelepíte aby už neblikala, ale spíše se pokusíte závadu nějakým způsobem řešit.