Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft: bojovník středu? od anonym - > Njn, dneska asi uz nikdo nepocita s...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2005 14:34

    anonymní
    > Njn, dneska asi uz nikdo nepocita s tim, ze by clovek nemel net. Viz treba Gentoo, ze? :)

    S netem je všechno pohodlnější, proto ho už mám :)

    > Vzhledem k tomu, ze ten system nepouzivam, tak mi nepomohlo. Znam ale lidi, kterym ano.

    Tak to vám závidím. Hodně lidí v mým okolí si se zhroucenýma woknama neví rady, a já jim neumím poradit nic lepšího, než je smazat ... :( Kdyby v z toho záchrannýho céda šlo pustit aspoň něco jako FAR, nebo jakejkoli jinej wokenní/DOSovej konzolovej program, jeho užitná hodnota by vzrostla. Já vím, dalo by to víc práce, takový cédo udělat.

    > Oh yeah! /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 je o tolik jednodussi z pohledu normalniho uzivatele.

    Vidím to prvně v životě (mám IDE, a obyčejnej /dev, takže mám prostě /dev/hda1), i tak z toho můžu hádat, že to je nějaký zvláštní. IDE, že by 1. kanál... SCSI čísílka vypadají ujetě, ale zjevně je to první zařízení v pořadí, nakonec je to první partition na něm. No na rozdíl od toho Micro$oftího braku nahoře z tohohle získám aspoň rámcovej dojem...

    > /etc/sendmail.cf, anyone? ;)

    No jo, extrémní příklad, že? :) Uznávám, že je na posrání.

    > Kazdopadne bych Vas poprosil o jednoduche preneseni meho Gentoo linuxu optimalizovaneho na Ath64/IDE na Dell PowerEdge 2850 (Intel Xeon/SCSI). A dopadne to stejne -- proste neco takoveho nebylo uvazovano a tak to neni mozne. What's the big deal?

    No jo, zas Gentoo. Optimalizovaný na jednu pixli, v druhé to asi nepojede... No možná kdyby se vyměnilo jádro, nastartoval by se aspoň bash. Ale Widle A takhle se tady muzeme hadat do nekonecna ;)

    > Momentalne mi bavi hrat "dablova advokata" (ackoli MS systemy taky nemam rad), protoze me vadi to vecne cernobile videni sveta: "Linux good, Microsoft BAD, BAD, BAD!"

    Copak jsem nahoře někde psal, že je Linux dobrej?! Mně přijde, že na rozdíl od woken se funkčnost aspoň snaží předstírat :) Když už anglicky, tak "Linux bad, Windows crap". Mimochodem, Linux jde pochopitelně taky zprasit, tzv. "plný instalace" různých distribucí připomínají to, jak když pejsek s kočičkou vařili dort. V podstatě to dopadne zhruba tak, jak micro$oftí wokna... Ale Linux (a třeba i BSD a jiný unixoidní systémy) mi dávají jistou míru volnosti - to je hlavní rozdíl.