Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft dál vydělává na Linuxu – podepisuje nové patentové smlouvy od Lael Ophir - Když si tu implementaci LFN nad FAT projdete,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2015 22:26

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Když si tu implementaci LFN nad FAT projdete, tak zjistíte, že je celkem propracovaná. Rozhodně bych to neviděl jako zjevný postup, ke kterému by triviálně došel člověk se znalostí IT - a zjevně to splňuje podmínky patentovatelnosti.

    Ad držíte konkurenci v šachu, protože tenhle triviální způsob implementace nemůže použít, a pokud to použije (protože je to opravdu triviální a třeba vůbec nepředpokládala, že je to patentované) - konkurence má patentové právníky, a velmi dobře ví, že používá patentovanou technologii.

    Ad vydíráte ji i o dvacet let později, až si tím zajistíte miliardové příjmy - tím vydíráním myslíte nabídku směšně levné licence na patent? A za patenty vztahující se na FAT LFN má podle vás MS miliardy? Pokud jsem si všiml, tak miliardy sice má, ale ze stovek či více patentů, které se týkají (nejen) Androidu.

    Ad znemožníte se účinně bránit, protože do zrušení toho opatření a získání kompenzace by v lepším případě jen zkrachoval - klidně můžete platit a zároveň se soudit, nebo skládat požadované poplatky na escrow account zatím co se soudíte. Jinými slovy si vymýšlíte problém tam, kde žádný není. Jediný problém je v tom, že jsou ty MS patenty prostě platné.