Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft dál vydělává na Linuxu – podepisuje nové patentové smlouvy od Lael Ophir - Ad elementarni slusnost nepostava z absolutniho nepouzivani neslusnych...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2015 14:33

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad elementarni slusnost nepostava z absolutniho nepouzivani neslusnych slov - nicméně absence vulgárních či hrubých výrazů je nedílnou součástí elementární slušnosti. Absence amoralnosti, respektu k diskutujicim, nepovysovani se, nezesmesnovani, neprekrucovani pro vlastni prospech a podobne staví na subjektivní kategorizaci. Na rozdíl od těchto čistě subjektivních hodnocení jsou hrubé a vulgární výrazy jasně identifikovatelné. Zjevně nejste schopný se držet ani těch nejelementárnějších a objektivně vyhodnotitelných pravidel slušné diskuse. Vaše příspěvky jsou jasně v rozporu s pravidly pro diskutující. Pro připomenutí:

    Příspěvky nesmí obsahovat:
    1.Vulgární či hrubé výrazy.
    2.Urážlivé výroky na adresu druhé osoby či skupiny osob.
    ...

    S použitím vulgárních a hrubých výrazů a urážkami ostatních jděte diskutovat do nějaké nálevny. Až pak dostanete ránu pěstí nebo židlí, řekněte si o jednu navíc za mě ;)

    Protože jste použil i jeden věcný argument, odpovím na něj.

    Ad do Linux/LibreOffice mohou bezproblemu primo zasahovat - plánování, implementace, dokumentace a testování změn je velmi drahá záležitost vyžadující drahé specialisty, a prakticky to vylučuje komerční podporu vašich modifikací. Navíc pokud vaše modifikace neskončí v upstreamu, tak je musíte s každou další verzí znovu integrovat a testovat, což jsou další náklady. To je asi důvod, proč si kód Linuxu ani Open/LibreOffice zákazníci neupravují. Dodělat si (a pak udržovat) třeba opravdu funkční sledování změn do Open/LibreOffice by je vyšlo daleko dráž než licence MS Office, a nejspíš by to skončilo nekompatibilním datovým formátem.

    BTW jeden z vtipných aspektů Limuxu: Win32 desktopové aplikace chtěli přepsat do Javy. Ano, do toho pomalého a děravého frameworku, který na desktopu prakticky skončil. Výborná volba :D