Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft má peníze z více než poloviny Androidů od Lael Ophir - Google nemá z open source žádné příjmy. Svůj...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 10. 2011 16:30

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Google nemá z open source žádné příjmy. Svůj velko-bratrovský reklamní business by mohl provozovat na libovolné platformě, včetně Windows.
    Vznikem LibreOffice se rozproudil vývoj? to máte na mysli že se pohádali vývojáři, změnilo se jméno projektu, a práce rok stojí? :)

    Patenhtový systém je používán, nikoliv zneužíván. Pravidla nastavují politici. Nemám problém s tím, aby se důkladněji zkoumaly patentové přihlášky; akorát to bude pochopitelně dražší, takže si malé firmy nebudou moci dovolit patent podat. A jak jsem už také psal, patentové bitvy tu byly už před více než sto lety. V automobilovém průmyslu to vřelo desítky let.

    Nemyslíte si, že třeba obšlehnout MP3 kodek je s debuggerem v ruce (nedej bože se zdrojáky) *výrazně* jednodušší, než tu technologii vymyslet? Do vývoje investujete tisíce člověko-let práce, a výsledek obšlehne student během víkendu. Liborku vám s dovolením říkat nebudu, nejsme v mateřské školce ;)