Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft nebude moci podle rozhodnutí soudu prodávat Word v USA od Bolševik - Nechápu, že právě Vás pobuřuje bulvární titulek. V kapitalistickém...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 8. 2009 12:07

    Bolševik (neregistrovaný)

    Nechápu, že právě Vás pobuřuje bulvární titulek. V kapitalistickém hospodářském systému je nejdůležitější věcí výrobek prodat. Design, atraktivní obal a reklama je pro obchodní úspěch vesměs důležitější než kvalita zboží – alespoň u výrobků, určených pro koncového spotřebitele, to platí téměř beze zbytku. Regály v supermarketech tudíž překypují lákavými obaly naplněnými zdraví nebezpečným humusem, plným éček, a média zase lákají bulvárními nadpisy a články, přizpůsobenými vkusu potenciálních čtenářů, i když, v prípadě médií, to vždy neplatí, neb cílem článků může být i propaganda – to pro tento web, naštěstí, neplatí.

    Co se týče úrovně některých článků, pak root.cz nemá pravděpodobně k dispozici takové finanční zdroje jako ihned.cz. Jeho majoritním vlastníkem je, tuším, Zdeněk Bakala, který mimo jiné získal za babku 45000 bytů OKR, vystavěných v období socialistického budování. Vašim názorům se vůbec nedivím, čerpáte-li z podobných zdrojů. Aniž jste to totiž zpozoroval, stal jste se obětí plíživé indoktrinace a zastáváte názory, které objektivně směřují i proti Vašim vlastním zájmům. Zhruba od devadesátých let totiž dochází k velké polarizaci společnosti, a to nejen u nás, jedná se o celosvětový vývoj, a střední třída, ke které pravděpodobně patříte, je tímto nejvíce ohrožena (viz např.články prof.Jana Kellera). Jediná záchrana pro Vás je diverzifikace informačních zdrojů, pro začátek doporučuji blisty.cz, později můžete přibrat i halonoviny.cz.

    Nenechte se mýlit, ani úroveň článků a autorů na ihned.cz není taková, jak by se mohlo zdát z jejich korektního slohu a z v některých článcích obsažených číselných údajů. Jako příklad propagandistického mlžení, kterému většina jeho autorů i sama věří, by bylo možno uvést mediální cirkus kolem důchodové reformy a mandatorních údajů.