Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft Office a Skype budou předinstalovány na Android zařízeních od Jarda_P - Tak cekal bych, ze systemovy oddil ma velikost...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2015 20:44

    Jarda_P

    Tak cekal bych, ze systemovy oddil ma velikost nastavenou podle toho, kolik na ni vyrobce napatla bloatware + mozna nejake zaokrohleni na nejakou celistvejsi hodnotu. Systemovy oddil asi nebudou delat jen tak pro srandu kralikum o 1 GB vetsi a nechavat ten prostor prazdny jen proto, ze je to technicky mozne.

    Ostatne vubec nevidim duvod, proc by na systemovem oddilu nemohlo byt jen to, co je nezbytne, aby Android nabehl plus asi Play Store aplikace nebo jak se to jmenuje a zbytek by byl nainstalovan ve zbytku pameti. Tak jako tak ke kazde aplikaci prijde do tydne nova verze, takze kazda aplikace tam nesmyslne je jednou ve stare verzi na systemovem oddile a pak jeste jednou v nove verzi jako update. Jako by telefony mely nadbytek pameti nebo co.

    Nevidim duvodu, proc by si uzivatel nemohl vybrat, co chce v zarizeni mit a co ne. To, ze to vyrobce narve do systemoveho oddilu a nejde to kompletne odinstalovat, stejne nearucuje, ze to uzivatel bude pouzivat. A nejvic pak nasere, kdyz tam vyrobce da do systemoveho oddilu aplikaci, ktera bez zaplaceni bezi jen par tydnu a pokud nezaplatite, tak tam nadale akorat zaclani.