Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft Office a Skype budou předinstalovány na Android zařízeních od Lael Ophir - 1. Nevím že by MS kdy takové omezení...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 3. 2015 1:08

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Nevím že by MS kdy takové omezení měl.

    2. OS pro svůj HW si vybírají výrobci. Někteří si napsali vlastní OS, jiní koupili firmu co měla OS, další si kupují licence od výrobce SW (například MS). Nevidím jediný důvod, proč by MS měl přestat dodávat OS výrobcům HW.

    3. OK, popíšu svou osobní zkušenost. Nejmenovaná unixová společnost nám dodávala servery s výkonem PC serveru za desetinásobné ceny, výběr SW byl minimální a jeho ceny příšerné (mimochodem kvalita také). Ovšem zvali šéfa IT několikrát ročně na "konference" do USA, a sem tam někdo z managementu dostal kus HW na doma zdarma. Když jsme minimálně na některé aplikace chtěli pořídit PC servery, vyhrožovali že nám to způsobí problémy na síti, že řešení těch problémů není pokryté kontraktem o podpoře, může to vyjít velmi draho atd. Takhle fungovaly unixové firmy celé dekády. MS je proti nim andílek. Moje zkušenost je staršího data, ale zjevně se nic nezměnilo. Namátkou první linky z Googlu:
    http://goo.gl/NsNtQI
    http://goo.gl/rQJ3by
    http://goo.gl/CMYiQa

    4. Ve světě businessu vyhrávají ti s ostrými lokty. Myslíte že konkurenti spolu budou sedět okolo ohně, objímat se, zpívat Kumbaya a vzájemně si vybírat knedlíčky hnusu z vlasů (hint: reference na RMS)?

    5. To o normální přípravě vs demagogii soudíte nějak objektivně, nebo jde o vaši subjektivní kategorizaci?

    6. Tohle je i dle vašich slov duplicita ostatních bodů.

    7. Haters gonna hate :)