Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft Office a Skype budou předinstalovány na Android zařízeních od Lael Ophir - Ad pokud je z kontextu patrne ze jde...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2015 16:27

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad pokud je z kontextu patrne ze jde o notebooky - zjevně to z kontextu nebylo jasné. Navíc jste dostal i čísla pro notebooky. Prostá fakta: o tom co budou nabízet rozhodují výrobci HW, včetně OS; na trhu jsou stroje bez Windows, včetně notebooků. To že považujete za své div ne základní lidské právo, aby výrobce dodával to co chcete vy a ne co chce on, je samozřejmě ukázkový myšlenkový zkrat.

    Ad za zlomek penez nez by se pouzili na nakup licenci je mozno namestnat ceske obcany ktere budou do opensource reseni prispivat, jejich praci vyuzije celej svet, jejich penize se vrati do obehu v ceske republice, statni sprava by mela sjednocenej system, moznosti bez omezeni zasahovat do vlastnosti os, sdileni kodu ci celeho systemu s ostatnimi urady, staty, bez potreby neustale platit nejake podelane licence - LOL. Mezi tím v realitě státní správa musí najímat externí firmy na dodávky veškerých systémů, protože nemá vlastní odborníky (nakonec který opravdový odborník by pracoval pro státní správu?). Státní správa nedovede dát dohromady ani evidenci psů a koček, natož specifikovat co chce měnit v projektech, implementovat změny, testovat je, dokumentovat je a udržovat je.

    Ad "prodej notebook s widle" JDE o nezakonej vazanej prodej, podplace/zastrasene rozhodnuti na tomto faktu nic nemeni - z čeho vycházíte? Zákon hovoří jasně. Dodavatelé strojů si mohou OS vybrat, a dodávat stroj včetně OS je zcela v pořádku, protože HW a SW spolu souvisí věcně i podle obchodních zvyklostí.

    Ad je nasilne tlacen spatnej model - omyl. Výrobci využívají svých práv, a vy byste chtěl něco jiného. Jenže vy nejste výrobce, takže můžete leda volit peněženkou. Samozřejmě se ale můžete stát výrobcem, případně distributorem strojů s Linuxem. Jenže řeči jsou zadarmo, kdežto zkusit poptávku po strojích s Linuxem pomocí vlastní firmy (a nejspíš si pěkně nabít kokos) stojí úsilí. Takže vy a vám podobní chtějí diktovat ostatním, co mají dělat, ale sami se k akci nemají.

    Ad stejne jako nejsou povoleny vrazdy, kde take nejde o svobodu vraha vrazdit - vražda zjevně zasahuje do práv zavražděného. Do jakých vašich práv zasahuje současná situace na trhu PC? Do lidského práva na Linux? Nebo do lidského práva na iPad? :D