Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft pracuje na vlastním procesoru ARM od Miroslav Šilhavý - Z pohledu vývojáře tam normálně jede Visual Studio,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 12. 2020 11:38

    Miroslav Šilhavý

    Z pohledu vývojáře tam normálně jede Visual Studio, .NET i Java a běžné aplikace stačí přeložit beze změn kódu. I kdyby tam bylo něco na úrovni M1, voknaři budou stejně brblat.

    To je děsně jednoduché. Windows jsou široká platforma se spoustou možností. Windows na ARMU tuto šíři omezují - prostě tam nejde vše stejně. Pokud omezujete, vždy na krajích odpadne něco a někdo, kdo zabrblá.

    Apple nikdy nesliboval víc, než to, že zde je omezená škála možností, zde je omezený výčet kompatibility, zde je výčet podpory verzí OS. Tyto výčty Apple vždy dodržoval oběma směry - jak zajistil, aby fungovalo, co slíbil, tak zajistil, že nic nefungovalo o nic moc déle, než slíbil. To je pro určitou část vendorů atraktivní - mají zajištěnu jak živostnost, tak umírání. Pro byznys je to ideální - a tak vznikají adorace. Z pohledu spotřebitele Apple kompenzuje uživatele cool novinkami, takže "sice to staré už nefunguje, ale aspoň jsem si konečně koupil novou hračku".