Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft řeší nelegální aktivace Windows od Karel - No, s omylem... oni v tom spis maji...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2008 11:26

    Karel (neregistrovaný)
    No, s omylem... oni v tom spis maji ukrutny bordel. Ten si udelali diky cele rade OEM licenci a nejsou schopni to nejak efektivne vyresit. Cely business kolem MS Windows (lisovani CD atd.) je velmi jednoduchy a pruhledny - ovsem nefunguje. Plno mensich (i par vetsich) vyrobcu PC proste nedodrzuji pravidla ohledne OEM licenci, nereportuji klice vcas, klidne nainstaluji stovky PC s jednim klicem apod. A MS se na ne proste nemuze vybodnout a takova PC zablokovat, protoze koncovi uzivatel za licenci zaplatil a i vyrobce PC tyto penize do MS poslal. Za to, ze vyrobce nereportoval spravne licencni klice muze sice dostat pokutu apod., ale tim to konci.

    V pripade MS Windows Vista se MS pokusil cely proces revidovat, vybral nove SCM dodavatele, zprisnil pravidla i kontrolu a tak by se u nich takovy bordel v klicich vyskytovat nemel. Ostatne to si asi v prubehu par tydnu overime :-)

    Spise mne desi, ze to chce za nejakou dobu aplikovat i u MS Windows XP. To bude jeste legrace, az polovina obyvatel CR zjisti, ze za OEM MS Windows sice zaplatili, ale dodavatel "udelal nekde chybu".

    Mimochodem prvni krok MS je, jak bylo psano, opatrny v tom, ze nejdou po legalni registraci MS Windows, ale po programech, ktere mohou slouzit k obejiti jejich registrace. Takze tem co maji jen "spatne" licencovany OS se tato vlna snad zatim vyhne.