Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft Windows Subsystem for Linux 2 přechází na jádro Linux 6.6 LTS od Lael Ophir - Oni lidé obecně pracují jen když z toho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2024 23:29

    Lael Ophir

    Oni lidé obecně pracují jen když z toho něco mají. Pokud jde o MS, tak ten je momentálně v žebříčku tržní kapitalizace na druhém místě s částkou 3 395 miliard dolarů, a minulý rok měl příjmy ve výši 211.9 miliard dolarů, což je mimochodem více než dvojnásobek českého státního rozpočtu. Fakt bych se nebál, že by MS neměl peníze na vývoj.
    Migrovat Windows na linuxový kernel je asi stejně praktické, jako posadit bagr na podvozek motokáry, nebo naopak. Prostě to na sebe nepasuje, a přineslo by to dlouhou řadu problémů.
    To už bych upřímně viděl jako pravděpodobnější, že IBM zabalí AIX, HP zabalí HP-UX a Oracle zabalí Solaris. Všechny jmenované Unixy totiž mají s Linuxem veliký překryv funkcionality a konceptů. Řekněme že je to jako posadit bagr na podvozek jiného bagru, nebo motokáru na podvozek jiné motokáry. Tedy nikoliv triviální, ale přesto daleko snazší. A že ten či onen Unix umí proti Linuxu něco navíc? Přece není problém danou funkcionalitu dodat do Linuxu, zvlášť když k ní máte zdroják. Víte kolik by ty firmy mohly ušetřit na vývoji vlastního OS?