Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Miliony serverů nemají stále záplatovanou zranitelnost SSH nazvanou Terrapin od jinejmuf - Malé rozlišení? Původní obrázek vložený jako pozadí pro...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2024 10:19

    jinejmuf

    Malé rozlišení? Původní obrázek vložený jako pozadí pro DIV v CSS stránky (https://terrapin-attack.com/media/img/android-chrome-512x512.png) je 512x512 pixelů, váš je 670x377. Na plochu je původní obrázek o 9554 pixelů větší, na šířku mu chybí 158 pixelů, což by určitě šlo doplnit a vycentrovat v GIMPu ;-).

    Upřímně řečeno ten DALL-E je neuvěřitelný kýčovitý mor. Dřív se u článků na různých webech (nejen rootu) používaly více či méně nesouvisející obrázky z různých fotobank -- kladl jsem si otázku, proč tam ten obrázek musí být, když s článkem stejně nesouvisí, ale dobře, designový prvek, vizuální komunikace, blabla... Teď už většina serverů používá DALL-E, takže obrázky jsou mimo úplně a navíc neustále stejným hnusným kýčovitým stylem.

    Pevně věřím, že je to jen krátkodobý "hype", aby se redakce ukázaly "že jdou s dobou" a jakmile si konečně někdo všimne, že stejně hnusné kresbičky už mají úplně všichni, začne opětovný návrat k normální a vkusnější grafice. A jestli ne, budu muset hledat nějaký DallE-Block nebo číst roota jen v elinksu :-).

    4. 1. 2024, 10:20 editováno autorem komentáře