Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Minix žije dál z evropských peněz od Lael Ophir - V Itálii nikdo nekoupí špekáčky z odpadu, u...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2009 4:52

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    V Itálii nikdo nekoupí špekáčky z odpadu, u nás zase nikdo nekoupí kvalitní uzeniny za italskou cenu. Jestli myslíte, že je Itálie levná, rád bych vás vyvedl z omylu. Času jsem tam trávil až dost. Závislost na kafi mám právě od té doby :)

    Jestli chcete barokní divadlo, zaplaťte si ho. Proč vám ho mám ze svých daní platit já? Já ho nechci. Ať mají vstupné, které jim pokryje náklady. Nebo ať si založí soukromý spolek milovníků barokního divadla, který jim bude platit měsíční příspěvky.
    Úplně stejně nechci, aby stát platil církve. Chcete církev? Zaplaťte si proboha ;) její provoz.

    Nemusíte točit pro většinový vkus. Musíte točit pro dost velkou skupinu diváků, kteří dají dost peněz. I Evropa je velká, a i menší množství dostatečně dobře platících diváků dovede přinést tržby. A když to nejde, asi děláte kulturu, jakou lidé až tak moc nechtějí. A má smysl dělat kulturu, kterou lidé nechtějí?

    Korejských filmů jsem viděl asi 10. Typicky jsou na naše poměry originální, úchylné, zobrazují až neuvěřitelné násilí, a často používají děsivé digitální triky. Asijaté mi přijdou ještě hůře pochopitelní, než Arabové. A to už je co říci.
    Filmové kluby mají své publikum. V Praze je třeba kino Aero, kde se můžete podívat na spoustu zajímavých věcí. Teď půjde ruský Solaris, což je proti americké verzi krásná věc. Pro vás dávají Vítejte v KLDR!, abyste viděl, jak vypadá správně implementovaný socialismus. A jestli chcete filmový klub ve svém okresním městě, zaplaťte si ho. Jestli ostatní nechtějí, máte tu DVD a TV nebo domácí kino. Ale užívejte si nezávislého filmu za SVÉ peníze, ne z mých daní.

    V USA je 15M obyvatel asijského původu, a minimálně z nich asi viděla korejské filmy naprostá většina. Soudíte americký zájem o menšinové zájmy na základě zkušenosti s Ženatým se závazky a fotografie Arnolda jako Terminátora. Skutečnost je poněkud složitější.