Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mnichov úspěšně dokončil přechod na Linux od Lael Ophir - Náhrad Start Menu je více, najděte si tu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2013 18:42

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Náhrad Start Menu je více, najděte si tu svoji. Svoboda volby je přece důležitá :). Pro lidi, kteří používají automobily se čtyřmi pneumatikami a jedním kulatým volantem, je tu standardní interface.

    Android a iOS se na desktopu nepoužívají, což je nevýhoda. Není přece důvod nemít na zařízení s dotekovým ovládáním i desktop.
    Nechápu. Jak se vám ty dlaždice mění? Co máte ve Start Menu připnuté, to je na svém místě.

    Dost mě překvapuje, že člověk, který se úspěšně naučil stovky příkazů a jejich syntaxi, názvy a umístění logů, regexpy, skriptování v bashi a ovládání vi si neumí poradit s více než třemi okny ve Windows 8.x. Mám před sebou Windows 8.1, a mám právě otevřených 48 oken. Ovládají se úplně stejně, jako ve Windows 7.

    MS Office 2013 podporuje ISO OOXML Strict, starší verze OOXML Transitional. OOo ukládá dokumenty ve směsici ISO ODF, různých draftů a vlastních rozšíření, a jedinou dokumentací je... zdroják OOo.

    Uživatelé samozřejmě OS řeší. Proč myslíte, že prakticky nekupují stroje s Linuxem, přesto že je řada firem nabízela a nabízí? Neběžely by jim hry, ekonomické agendy, DTP SW, vývojový SW, ani žádné stávající aplikace. K tomu uživatelé dokonce radši vědomě používají nelegální SW (včetně OS), než by šli do open source. Open source prostě neplní jejich potřeby.