Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Mozilla ukončí svou instanci Mastodonu s názvem Mozilla.social od Ad-hoc - "Pokud chodíte někam sledovat obsah, tak už nechodíte...

  • Dnes 13:26

    Ad-hoc

    "Pokud chodíte někam sledovat obsah, tak už nechodíte na sociální síť v původním slova smyslu, ale na algoritmizovaný feed s komentáři, kterému se z nějakého důvodu pořád říká sociální síť."

    - Přesně. Teď to ale vysvětlete politikům, úřadům, policii, různým komorám, veřejnoprávním mediím atd. atd. - Ti všichni používají extwitter jako informační portál - bohužel čím dál častěji exkluzivně. Viz povodně; sem tam jsem se podíval na "sledujeme online" na webo ČRo a každej třetí, čtvrtej příspěvek byl odkaz na extwitter, kde měly být dotčené informace, zprávy, důležitá upozornění.
    BTW: přijde mi na hlavu padlé na jednu stranu dštít popel a síru na Muska, a co všechno dělá podle úřadů na tom svém xku špatně [s tím bych souhlasil] až nezákonně [s tím už ne], a přitom to vesele používat (a tím podporovat), často jako jediný zdroj oficiálních sdělení státu/úřadu široké veřejnosti.