Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Návrat hloupých telefonů se nekoná, jejich počet dál nezadržitelně klesá od RRŠ - Zajímavé, že většina vnímá ekvivalenci tlačítkový = "hloupý"...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2019 11:39

    RRŠ

    Zajímavé, že většina vnímá ekvivalenci tlačítkový = "hloupý" telefon. Přitom si myslím, že by to vlastně nemusela být pravda.
    Kdo má telefon i na prohlížení webu, sociální sítě, hraní her a sledování multimédií, potřeačítkový telefon by klidně mohl být inteligentní.buje velkou dotykovou obrazovku a "chytrý" mobil s variabilitou aplikací. Jako bonus se z takového zařízení dá telefonovat a - ač nedoporučováno - taky tam chodí SMS kódy do instalovaného platebního programu ("bankovnictví").
    Pak je tu skupina uživatelů. kteří mají telefon na telefonování a posílání krátkých zpráv, preferují dlouhou výdrž a jako bonus se hodí přehrávání muziky; navíc to zařízení bývá obstojně malé, kapesní. Tedy typičtí uživatelé tlačítkových telefonů. Jenže ty telefony by vlastně nemusely být "hloupé"!
    Hodila by se synchronisace s kontakty a kalendářem (Google/Apple/Mi­crosoft/cokoliv účet); hodila by se možnost posílat (krátké) e-maily a občasně komunikovat pomocí zpráv (WhatsApp, Messenger, Telegram, Skype...), hodila by se možnost základních videohovorů (to je moderní - a malý obraz by asi stačil), fotoaparát pro čtení QR-kódů a občasné focení; jednoduchý jízdní řád by nebyl na škodu... Stačilo by pár základních programů a trochu "inteligence v telefonu". Nižší výkon vykoupený dlouhou výdtží na baterku (vyměnitelnou).
    Tlačítkový telefon by klidně mohl být inteligentní. Ale kdo tyhle "nadstandardy" chce, smíří se s nakonec s dotykáčem, který přenáší v tašce od nabíječky k nabíječce a když nemá jinou zábavu, tak na něm brouzdá , komunikuje nebo kouká na video.