Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NBÚ získal přístup ke zdrojovým kódům Microsoftu od Karel - Zažil jsem to. Systém, který fungoval jen občas....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2015 17:05

    Karel (neregistrovaný)

    Zažil jsem to. Systém, který fungoval jen občas. Tedy tak na 95%, což nevypadá špatně. Ale ve skutečnosti to dva roky jelo a pak měsíc ne, protože se zrovna nenašel šikovný programátor. Nešikovný to opravit neuměl (dodával jen názory na předešlé autory) a oslovení programátoři to chtěli zaplatit.

    Nevěřil byste, jak málo má občan pochopení pro dočasný problém s obecní vývěskou. Zákon byl naplněn, papír vysel na náměstí. I na webu to bylo, ale muselo se tam proklikat po jednom. Ale že to nebylo na internetu "na obvyklém místě v obvyklé formě" (interaktivní kalendář), tak to po měsíci vypadalo na předčasné volby. A ne, nenašel se žádný šikovný programátor, prostě se za peníze zastupitelů najal živnostník. Vzal si deset tisíc za úpravu na dva řádky. Věděl, kam sáhnout.

    PS: Šlo o problém s google site, kdy po bezpečnostním updatu chrome přestaly fungovat vložené kalendáře. Řešení bylo změnit ve scriptu řádek na: setSandboxMode(HtmlSer­vice.SandboxMo­de.IFRAME); Nic složitého, ale prostě se nenašel nikdo, kdo by investoval půl hodiny do hledání na google.