Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Notepad++ dostupný pro Linux jako Snap od A.S. Pergill - V předchozí verzi byly tyto funkce v nabídce...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2019 10:48

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    V předchozí verzi byly tyto funkce v nabídce z menu, nyní tam nejsou. Nevidím důvod, proč to složitě hledat v nějaké nápovědě.

    Předchozí verze gedit(u) měla nahoře barevnou tenkou lištu (jakou má naprostá většina programů), na kterou stačilo klepnout pravým tlačítkem myši a otevřel se dialog, kde mj. byla i nabídka přesunu na existující další plochy. Teď je tam široká (zbytečně místo zabírající) zcela nefunkční lišta, z níž se žádné menu otevřít nedá. Podobně je tomu i u Libre Office. Opravdu naprosto bezcenná a funkční hodnotu snižující "inovace".

    Opravdu nevím, proč bych se měl učit přesouvání oken myší (které je zmatené a program často skončí na úplně jiné ploše než měl; přesun myší okna programu z plochy na plochu byl funkční naposled u Gnome 1).

    Ztráty zavedených funkcí, nebo jejich znepřístupnění těm, kdo neznají nějaké obskurní klávesové zkratky, při výrobě "nových verzí" (zpravidla s nulou funkčnosti navíc), jsou přesně to, proč nerad upgraduji: Protože vždy zjistím, že nějaký naprosto bezcenný i*t rozdrbal řadu programů do naprosté nefunkčnosti, takže jsem nucen se přecvičovat na jiné. Jsem toho názoru, že právě tohle odrazuje uživatele od linuxového desktopu.