Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Notepad++ dostupný pro Linux jako Snap od A.S. Pergill - 0 Debian volím právě pro jeho konzervativnost, protože...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2019 11:15

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    0 Debian volím právě pro jeho konzervativnost, protože dávám přednost spolehlivosti před výstřelky. To samé se týká i toho LXDE. Prostě je tam výrazně menší pravděpodobnost, že to někdo doprasí jako KDE nebo Gnome.

    1. Nicméně se tam gedit a libreoffice liší od ostatních programů, takže problém bude asi na úrovni programů a ne desktopového prostředí

    2. Vycházel jsem z toho, co uváděli v diskusi jiní.

    3. Omlouvám se.

    4. Faktem je, že po Deb 6 byla (i na tom LXDE) na spodní liště ikonka pro aktualizaci systému, zcela implicitně, aniž bych se o to musel starat (třeba zaškrtnutím volby při instalaci). Je mi jasné, že přes apt něco bych aktualizaci vyloudil, ale protože jsem to nikdy nedělal, rozhodně se do toho nehrnu.
    A u toho roz... jde spíše o to, že jsem se s podobným jevem na dřívějších verzích Deb nesetkal, přičemž jsem opakovaně příslušné programy instaloval.

    5. Faktem taky je, že Deb5 jsem opakovaně instaloval na různých počítačích a zcela bez problému (respektive nějaký "inteligent", asi IT specialista, zablokoval instalaci TeXu po určitém datu, takže jsem musel změnit datum a čas na počítači na "pár roků zpět", aby se to nainstalovalo, ale to byl jediný problém a snadno řešitelný), zatímco na pozdějších verzích Deb jsou nejrůznější problémy s ovladači apod. (a to na stejném železe, kde ta 5 bez problémů jela).

    6. Tím jenom potvrzuješ, co jsem uváděl výše, že totiž pro systémáka je počítač samoúčelná hračka, zatímco uživatel na něm potřebuje smysluplně pracovat. A, bohužel, nůžky mezi systémáky a uživateli se rozevírají.
    Druhou věcí je, že jsem na Linux přešel právě proto, že na něm nebyly ty samoúčelné nesmysly, překážející v práci, které byly (a jsou) na windows. A pokud se tyto nesmysly začínají vyskytovat i na tom Linuxu, tak tím, pochopitelně, nejsem nijak nadšený.
    Mám počítač na práci, ne na provozování nějakých nesmyslných a nefunkčních desktopových prostředí (typu KDE vyšší verze než 3 nebo UNITY) a nesmyslných a nefunkčních dekorací programových oken.