Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová sociální síť TRUTH Social bývalého prezidenta Donalda Trumpa porušuje AGPL od binárně-transfóbní dezolát - " "tragédii v Afganistánu" vyrobili předchozí prezidenti" Termín "tragédie...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2021 23:48

    binárně-transfóbní dezolát

    " "tragédii v Afganistánu" vyrobili předchozí prezidenti"

    Termín "tragédie v Afghánistánu" se v případě Bidena vztahuje na způsob, jakým byla provedena evakuace. Namátkou:

    - opuštění celých zbraňových skladů a parků, které padly do rukou Talibanu (mohly být zničeny kdykoliv)
    - posunul Trumpův termín konce stažení (1.5.) jednostranně z naprosto hloupých propagandistických důvodů na 11. září, čímž podkopal důvěryhodnost Afghánské vlády u kmenových vůdců i obyčejných lidí
    - fakt, že Bidenova vláda začala k evakuaci v zemi-přítomné Američany aktivně vyzývat teprve až několik měsíců poté, co se Biden dostal k moci.
    - US army opustila letiště Bagram, které mohlo být využito k evakuaci
    - jako odvetu za bombový útok ISIS Bidenova vláda nařídila útok útok drony na strůjce útoku (lokálního vůdce ISIS). Spolu s ním zemřelo asi 9 lidí, většina z toho dětí. Představitelé vlády a armády nejprve tvrdili, že útok byl úspěšný (což měly dokazovat údajné sekundární výbuchy naloží v autě, které tento člověk řídil). Nakonec vyšlo najevo, že drony sledovaly daného člověka několik hodin a velitelství se rozhodlo provést útok až v situaci, kdy byl daný člověk v blízkosti civilistů a navíc že tento člověk byl místní humanitární dobrovolník s autem plným kanistrů s vodou (sekundární výbuchy tak byly vylhané) bez jakékoliv spojitosti s ISIS - což dělá hned dvě lži americké vlády v jednom válečném zločinu.

    Běžní Američané chápou, že válka v Afghánistánu byla neudržitelná a souhlasí s odchodem. Problém je, že odchod byl proveden naprosto potupným způsobem.
    To že k odchodu došlo kritizuje pouze malá skupina neokonů.

    Vaše snaha zasadit téma do jiné domény a implikovat že za situaci může někdo jiný je diskuzní faul. Vzhledem k faktu, že dané téma se týká zodpovědnosti za zničené a zmařené lidské životy (v některých vyložené válečné zločiny - viz. můj předchozí bod), tak jde navíc o dost nechutný diskuzní faul. Doufám že nejsem sám, komu se zde hnusíte.