Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová sociální síť TRUTH Social bývalého prezidenta Donalda Trumpa porušuje AGPL od Filip Jirsák - Ano podle mě se při vývoji nemusí dodržovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2021 10:09

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Ano podle mě se při vývoji nemusí dodržovat smlouvy na distribuci výsledného produktu. Ty přichází v platnost v, překvapivě, distribuci výslendého produktu.
    Jenže my se nebavíme o žádné smlouvě na distribuci produktu. My se bavíme o smlouvě na užívání autorského díla. A tvorba odvozeného díla je užitím díla.

    Ale dokud dělám a testuji, neřeším nic, ani GPL ani AGPL ani to že nesmím dekompilovat, prolamovat ochrany a všechno ostatní.
    To, že vy ignorujete zákon, neznamená, že je to tak v pořádku.

    To že něco běží na serveru není distribuce.
    Já jsme také napsal o žádném běžení na serveru. Když něco nasazujete na server, máte to typicky ve formě nějakého (distribučního) balíčku – třeba jenom zip souboru, který na serveru rozbalíte. Tenhle distribuční balíček se nějak vytváří ze zdrojových kódů. U AGPL softwaru musí být součástí vytváření distribučního balíčku i to, že do něj přibalíte zdrojové kódy – pokud je nemáte zveřejněné třeba v nějakém git repository.