Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nová verze systemd 256.1 upravuje systemd-tmpfiles, už nečekaně nesmaže celý /home od Heron - Unix Haters Handbook Včera jsem to dočetl tak nějak...

  • 22. 6. 2024 9:32

    Heron

    Unix Haters Handbook

    Včera jsem to dočetl tak nějak do půlky a celkem by mě zajímalo, na kterých jiných OS ti lidé tehdy pracovali. UNIX byl drahý jako prase, oni určitě neměli doma ani počítač, na kterém by běžel a jiné OS byly pro veřejnost nedostupné. Takže tyhle příklady o lepším OS měli nejspíš ze své práce, kde měly nějaký soukromý tajný a dnes neznámý a neexistující OS.

    A potom, už někde z počátku jsem zjistil, že jsem s tou knihou dost nekompatibilní. Jestli někdo považuje cp, rm, ls, mv za kryptografické názvy a prosazuje jména příkazů copy, delete, listdir, rename, tak v takovém os bych fakt nechtěl pracovat. V každém oboru existují zkratky a nejkratší příkazy jsou ty nejčastěji používané (alespoň v určité chvíli). Sám svoje prográmky pojmenovávám striktně na 3 písmena, protože víc se mi psát nechce. (A navíc mi to připomíná system shock 2, kde byly názvy levelů jako eng, med, sci ;-) Takže můj os vlastně připomíná horor :-D )