Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Nové transistory kov-vzduch: návrat elektronek a konec polovodičů? od Miloslav Ponkrác - Ten tranzistor je víceméně demonstrace toho, co už...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2018 17:44

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Ten tranzistor je víceméně demonstrace toho, co už je 100 x známo.

    Dostáváte ale mínusy, protože standardem je, že musíte nadšeně jásat třeba 10 x denně, 365 dní v roce nad novou senzační zprávou, jak přišla nová revoluční věc, která všechno překope. To, že takové údajné průlomy technologií čtete i několik denně vás neomlouvá. A pokud dostatečně nejásáte, a pochybujete, tak jste ten, kdo to celé kazí - a bude omínuskován. A ještě možná prohlášen za Putinova agenta.

    Ve své podstatě v tak malých rozměrech praktickou použitelnost více určují různé parazitní jevy než cokoli jiného. A to nikdy zatím neřešil. Zatím jen udělali proof of concept, a tím to haslo. Pak se minimálně dalších 20 let bude zjišťovat, že to má spousty problémů.

    Jen pro zajimavost, FET tranzistor byl prakticky vyráběn až po několika desetiletích, co byl objeven jako proof of concept. Tak dlouho trvalo než se vychytaly právě ty technologické a jiné detaily, na které se třeba daní výzkumníci vzduchové tranzistoru zvysoka vykašlali.