Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NSA nabádá organizace, aby používaly jazyky, které bezpečně pracují s pamětí od Ink - 1. Zase lžeš. Že Python NSA neuvedla namísto...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2022 16:57

    Ink

    1. Zase lžeš. Že Python NSA neuvedla namísto Ruby, mě udivilo, ale je mi to jedno. Pokud snad nad něčím "pláču", tak nad vágností daných doporučení.

    2. Že je Python memory unsafe, je natolik legrační tvrzení, potvrzené absurdním projektíkem, že to ani nemá smysl komentovat. Ukaž to na nějakém normálním kódu. Jo a bacha! Python má ctypes a dokonce extension moduly psané potenciálně v C! Ale to asi fakt nebude ten důvod, proč vybrali jako příklad Ruby.

    3. Dobře víš, že jsem to nemyslel tak, že Ruby nepoužívá vůbec nikdo.

    No a lžeš s tím stockholmským syndromem. Ne. Zkoušel jsem Common Lisp (a jiné lispy), zkoušel jsem Scalu, zkoušel jsem Nim, zkoušel jsem Julii, zkoušel jsem OCaml, zkoušel jsem Kotlin, zkoušel jsem Haskell, něco jsem napsal v Rustu, živil jsem se C, živil jsem se C++, klidně něco napíšu v Javě PHP, JS...

    Ale Ruby patří k jazykům, které jsem chvilku okukoval, něco malého napsal, přemýšlel jsem právě nad tím, že by to měl být jakože lepší Python, vymakanější, líp navržený atd. A pokaždé znovu jsem si řekl, že mi to nestojí za to, že tam není pro mě žádná přidaná hodnota (na rozdíl od některých jiných, které jsem zmiňoval a které mi obohacující přišly). Můj pohled, nikoho nepřesvědčuju.