Hlavní navigace

Názor ke zprávičce NSA nabádá organizace, aby používaly jazyky, které bezpečně pracují s pamětí od Ink - Podotýkám, že už to je nějaká doba a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2022 9:33

    Ink

    Podotýkám, že už to je nějaká doba a nedělal jsem nic většího. Co si vybavuju:

    1. REPL a další věci mi přišly super, syntaxe je podobná "standardním" jazykům, takže se mi s ní pracovalo celkem přirozeně. Některé věci jsou blízké Pythonu a některé zase ne, podle mě je Julia syntakticky v něčem lepší.

    2. Je hodně znát, že je to jazyk zaměřený na vědeckotechnické výpočty - určitě je super, že umí např. vícerozměrná pole. Chválím volitelné typování a schopnost optimalizací.

    3. Jsem rád, že ten jazyk nešel cestou OOP, líbí se mi, že umí přetěžovat operátory (funkce), umí range a spoustu jiných věcí. Určitě bych některé věci dělal trošku jinak (zkratka pro vnořené cykly mi přijde třeba zbytečná).

    4. Systém modulů je v pohodě, větší aplikace se podle mě na tom stavět dají. Jak moc mají propracované knihovny pro různé oblasti, nemám představu. Když jsem se kdysi snažil importovat moduly z Pythonu, přišlo mi to dost nestabilní. Ale pokud vím, mají pro to teď nějaký nový systém, tak snad to je výrazně lepší.