Hlavní navigace

Názor ke zprávičce OpenSSH zavádí možnosti blokování pokusů o hádání hesla od Mintaka - RE. "neznamená, že to mohou stejně spokojeně používat...

  • 11. 6. 2024 19:46

    Mintaka

    RE. "neznamená, že to mohou stejně spokojeně používat všichni ostatní." :

    Jako bych snad někde tvrdil, že to to mohou/mají používat všichni ostatní? Takže jen jinými slovy opakujete to co jsem napsal.

    RE. Když jste ten vážný nedostatek nezmínil vy...:

    Nepovažoval jsem za užitečné, pod zprávičkou o nové funkci SSH, rozebírat ultradetailně klady a zápory téhle aletrnativy. Takovou podrobnou analýzu tady nikdo nedělal ani u nových funkcí SSHčka, ani u Fail2Ban.

    RE. "Pokud použijete třeba v cyklu scp":

    Ano, pokud takový počítač, ze kterého budete pouštět scp v cyklu nebudete mít ve whitelistu, tak to fungovat nebude. Z Čehož vyplývá, že mě tohle omezení nikdy netrápilo.

    A ano, je v pořádku, že jste zmínil další nedostatek/y mnou zmíněné alternativy, když jste měl potřebu to zmiňovat. Dokonce jsem za to i rád, ale pokud možno, mi nevkládejte do úst/klávesnice něco co jsem nenapsal.

    Přijde mi, že to tady máme tímhle stylem komunikace zaplevelené a je mi nepříjemné to neustále vysvětlovat a ospravedlňovat. Tuším, že těch pár lidí, kteří mají vnitřní nastavení/potřebu takhle komunikovat, znechutí a odradí spoustu lidí, kteří raději nenapíšou nic. Což je často škoda.