Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce OpenSSH zavádí možnosti blokování pokusů o hádání hesla.

  • 12. 6. 2024 11:54

    Mintaka

    A vy jste nepochopil, že moje použití téhle technologie není špatně a není to ani shodou okolností. Je to zhodnocením mých potřeb, schopností a vlastností dalších možností.
    A o tom, že jsem si vybral dobře, svědčí dlouholeté používání, bez zásadních problémů.

    Mimo jiné se mi líbí Unixovský princip, že se aplikace nesnaží dělat všechno, ale že se funkcionalita skládá z více programů, které se specializují na svou činnost (s rozumem). Taky se mi líbilo, že nemusím přidávat další službu, když už tam mám něco co je pro mé potřeby naprosto vyhovující.

    Tím, že jsem o tom psal, že to má své klady a zápory jsem, pro někoho možná nejasně, sdělil, že to nepovažuji za plnohodnotnou náhradu jiných řešení. Stejně jako ta nová funkcionalita přímo v SSH není plnohodnotnou náhradou této alternativy.

    A vůbec jsem neměl potřebu rozvádět kde to používám a proč. Prostě jen zmínit další možnost. Tam kde by mi to nevyhovovalo používám fail2ban, někde mám port knocking a až otestuji novou funkcionalitu v SSH, tak možná použiji i to.

    Tímto bych rád tuto neplodnou diskuzi skončil.
    Jestli potřebujete mít pocit převahy a "udolání domnělého protivníka" klidně vám napíšu: "nedošlo mi, že to opravdu obecně použitelné není".

    Ve skutečnosti nedošlo vám, že z toho žádné univerzální a dokonalé řešení nedělám a od začátku píšu, že je to alternativa, která má své klady a zápory.
    (Boha jeho, jak u blbých...)
    A nezapomeňte zase něco antisociálního napsat, ať máte "poslední slovo".