Hlavní navigace

Názor k článku
PHP 5.x končí podpora ke konci roku, používá ho 62 % webů od Miroslav Šilhavý - Samozřejmě lze vytvořit zálohu a update provést na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2018 8:11

    Miroslav Šilhavý

    Samozřejmě lze vytvořit zálohu a update provést na testovacím serveru, ale co když nový wordpress totálně rozhází stránku a bylo by potřeba předělání šablony od nějaké firmy? Na to ti vedení peníze většinou nedá, když to funguje bez updatu.

    Ale to je přesně o (ne)schopnosti IT managera. Jeho prací je umět vedení vysvětlit, že updaty jsou nezbytné. I za cenu toho, že se čas od času musí předělat šablony apod. Dokonce si myslím, že IT manager by měl vedení varovat, že tento problém konkrétně s Wordpressem nastane: je levné stránky pořídit a rozběhnout. Je drahé je udržovat (ze zmíněných důvodů). V tom všem je jedině selhání IT pracovníka, nic víc.

    Předpokládám, že šéf také mění v autě olej a filtry a rozvody podle předpisu výrobce. A stojí to taky peníze i v době, kdy to auto ještě pořád jezdí! U softwaru i hardwaru máte od výrobců (vendorů) také jasně dané doby podpory a z nich vyplývá nutnost "servisu".