Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Poskytovatelé připojení budou od ledna muset blokovat stránky s nelegálními léčivy od nil nil - @Filip Jirsák Není dimenzovaná na to, že se stovky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2021 12:43

    nil nil (neregistrovaný)

    @Filip Jirsák

    Není dimenzovaná na to, že se stovky lidí z celé republiky vlastní vinou během pár týdnů dostanou na JIP.

    To je demagogie, dokonce postavená lži. 1/3 pacientů na JIP jsou očkovaní a u těch ostatních ani nevíte, jestli by na té JIP neskočili i s očkováním - speciálně vám znova připomínám, že účinnost vakcín klesá v čase až k 60% nebo i méně na těžký průběh, takže je dost možné, že JIP by byly plné i tak. Minimállně se dá říct, čistě trojčlenkou, že pokud je naočkovaných 60% a odpovídá to 1/3 lidí na JIP, tak ta 1/3 reprezentuje 60% naočkované populace, takže ještě dělší 40% z populace která by se nechala doočkovat by tam měla přibýt. + ti, kteří se očkovat nemohou. Samozřejmě se spíš jedná o rychlost prostupu populací, to ale nikdo u očkovaných nehlídá. Skvělý nápad.
    Prostě nepokládejte prosím takové laciné argumenty - chápu, že na city a naivitu to hraje dobře, do skutečné diskkuze je to velmi laciné. Stejně jako argument cenou - máte pocit, že zdraví a možné zdravotní důsledky jsou pouze o cenně? Kolik dáte za člověka a jeho zdraví? Za komárů to bylo několik tisíc, po nich několik desítek tisíc (Pokud bych měl přistoupit na takovou argumentaci)

    Když na JIP skončí desetina lidí, nebude to zdaleka takový problém a JIP by přetížené nebyly.

    Opravdu? JIP jsou přetíížené s 600 lidmi při 22 tis. pozitivních. Desetina z populace je 1 000 000 (- až 4 000 000 dle účinnosti vakcinace v čase), takže počítám, že na problém je zaděláno, protože aby i z 10 mil plně naočkovaných lidí nebylo v jednom čase několik set na JIP, to by musela být velká náhoda ...

    Jediný dobrý argument je Váš argument personálem. Ten je pravdivý dle mne a ano, je to problém. Ovšem na to byly 2 roky a připomínám, že tu máme velmi závažnou situaci - a to je právě ta má výtka. To nemusí být ani covid. Na tomto můžete vidět, že v podstatě jakákoliv katastrofa, cokoliv bude obrovský problém, který nebudeme umět řešit pro více než 600 lidí z 10 mil. Pro srovnání, UK byla schopná postavit za 2 týdny za pomocí armády 12 obrovských provizorních polních nemocnic a během měsíce začít dodávat ventilátory, několik firem tak, že měli i na vývoz. I personál se našel, protože během asi týdne už dokonce jely i speciální kurzy pro personál.
    To jenom abyste viděl, jak jsme v ČR masivně poddimentozovaní - 2 roky na to bylo. Zkuste se zamyslet - co by se dělo, kdyby vakcíny přestaly pomáhat, co se za 2 roky nachystalo? Nic, vy ... vykvákli se na všechno.

    29. 11. 2021, 12:45 editováno autorem komentáře