Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Přední vývojář KDE: končím s Ubuntu! od Lael Ophir - Proč bych měl trvat na tom, aby každý...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2013 3:50

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Proč bych měl trvat na tom, aby každý manželský pár měl dítě? Co je mi do toho, jak si ostatní lidé zařídí život, pokud tím neškodí jiným? Manželství odjakživa obsahuje prvek láskyplného svazku dvou lidí, kteří spolu chtějí sdílet pobyt na tomto světě. Mít v takovém svazku děti je *možnost*, nikoliv povinnost. Pokud plození dětí cítíte jako povinnost vy, tak se čiňte (se souhlasem partnerky či partnerek), ale nevnucujte to laskavě ostatním.
    BTW pokud homosexuálové uzavřou manželství, jak se tím podle vás asi zvýší počet lidí, kteří nemají děti? Myslíte že kdyby manželství neuzavřeli, tak by ty děti měli, nebo jak? :D

    Pokud by vám šlo o vyšší počet dětí, měl byste naopak uvítat umělé oplodnění homosexuálních žen. Pokud by vám šlo o dobro dětí v dětských domovech, které trpí bez rodiny, měl byste spíš podporovat adopce dětí do homosexuálních rodin, protože mít dva adoptivní otce nebo dvě adoptivní matky je výrazně lepší, než vyrůstat v sirotčinci. Jenže o zvyšování počtu lidí dávno nejde, protože počet lidí na planetě roste relativně blízko k únosné míře. Po pohledu na tenhle graf se o dostatečný počet lidí obávat fakt nemusíte:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Population_curve.svg

    Z manželstva vy údajní nehomosexuáli robíte biznis - pokud vám například životního partnera například porazí auto, odvezou ho do nemocnice, a doktor vám nepodá informace o jeho stavu, protože nejste manželé, tak problém rozhodně není v penězích. A partner zemře, a doktor vám to ani neřekne a neumožní vám ani rozloučit se s milovanou osobou, opět to není o penězích. Předpokládal bych, že zrovna křesťané, kteří tak rádi hovoří o lásce, tohle umí pochopit.

    Osobně nemám problém, když manželství uzavřou dva muži, pes a židle. Jako otázkou k diskusi připouštím, jestli do toho tahat jiné živočišné druhy, než člověka. Ale uvědomte si, že v řadě zemí můžete svůj majetek odkázat nadaci, nebo třeba tomu psovi.