Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Překvapení v licenci Vista EULA od daec - "To jako myslíte vážně? Můžete jmenovat některé z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2006 19:26

    daec (neregistrovaný)
    "To jako myslíte vážně? Můžete jmenovat některé z těch "všech ostatních" OS?"

    "Microsoft k získání dominantního postavení na trhu použil úplně jiný trik, který je z dnešního pohledu nezákonný a rozhodně nijak nesouvisí s kvalitou nebo příjemností OS, ale s mechanismem distribuce."



    Myslím to naprosto vážně. Žeby minix? Linux už existoval také. 386BSD existovalo už od r. 1992 (port začal v r. 1989), mám dojem, že NeXTStep byl pro PC také. MS-DOS byl tak trochu naklonován z CP/M, ale byl také o něco dál.

    Zenith Data Systems dodával do svých počítačů Windows už od verze Windows 1.0, které byly vydány r. 1985 a Windows 2.0 byly vydány r. 1987, tedy už před r. 1987 dodával Windows do svých počítačů. Skutečně použitelné byly až Windows 3.0 vydané r. 1990 (a k nim The Multimedia Extensions vydané r. 1991). V té době skutečně neexistoval jiný grafický jednoduše použitelný a přesto výkonný (na tu dobu) operační systém pro PC. (znovu opakuji: pomíjím produkty společnosti Apple, které měly úspěch spíše v USA, než u nás a které stejně nenabyly takové popularity jako PC s Windows)
    S tím trikem máte určitě pravdu - jiné OS, než od MS nebyly dodávány s novými počítači. (pomíjím dobu před r. 1990 a jiné architektury). Co se ale týče triku, který by byl dnes nezákonný, o tom nic nevím. Zkuste to prosím blíže osvětlit.