Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč nemá Policie České repubiky na webu HTTPS? od NONAME - Asi budu vypadat jako idiot, ale HTTPS na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 9. 2017 17:04

    NONAME (neregistrovaný)

    Asi budu vypadat jako idiot, ale HTTPS na úředních stránkách skoro nemá cenu... Jen z důvodu, že ti zaměstnanci vynáší tolik informací, že i hacker si radši zaplatí někomu za informaci (ikdyž hacker bude mít minimum práce) přímo na tom daném místě.
    Já osobně můžu říct, že já jako student jsem se dostal k věcem tipu finanční náklady města a mnohému jinému (jako třeba úřední plány, katastr, majetkové složky, archiv celkově atd.). Kdybych si tam cokoliv pozměnil pro své, tak nikdo se to nedozví a jen bych vidělal, nikdo totiž nekontroluje editace složek a mnohé změny. Jako třeba kam odchází peníze (u příkazů v informaci je jen napsáno na co, ale případná kontrola je až za hodně dlouho či nikoliv, prostě bez ověření).

    A jenom k věci... katastr je dost slušnej... (ironicky) Udělějí se plány, pak z toho sejde a pak se udělá nové řízení a použijí staré plány s tím, že je zaplatí opět (nebo se jen třeba o metr posune budova či výstavba) a ten dotyčnej zkásne znova.