Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč (ještě) není Linux vhodný pro nasazení na desktop? od anonym - "plnohodnotně pracovat" znamená vykonávat práci bez zbytečných omezení....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2009 15:33

    anonymní
    "plnohodnotně pracovat" znamená vykonávat práci bez zbytečných omezení. Například ke své práci potřebuji aplikaci, která mimo jiné umí tisknout, používat šablony a ukládaná data šifrovat heslem. Pod Linuxem najdu tři svobodné aplikace pro tento úkol v repozitáři. První neumí tisknout, druhá nezná šablony a třetí neumí šifrovat ani tisknout.
    V takovém případě mi Stenova rada "jít do repozitáře" nepomůže.

    Nikde jsem nepsal, na koho se máte či nemáte obracet. Pokud jste schopen udržet stolici stejně kvalitně jako kontext v diskuzi, máte mou upřímnou soustrast k inkontinenci. Dovolím si to zestručnit: původně padla teze, že u binárně distribuovaných aplikací je v případě Linuxových verzí podstatně větší šance, že vám ta aplikace nepůjde spustit. Na to Stan argumentoval tím, že u aplikací z repozitáře toto prakticky nehrozí. Na to jsem reagoval já, že pokud však taková aplikace v repozitáři není, má uživatel prostě smůlu. Už je to lepší?