Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rada města Mnichova prohlásila, že Linux se v dlouhém horizontu nevyplatí od Terorist - S tímto nesouhlasím. Dříve byl Windows pro běžného...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2017 12:54

    Terorist (neregistrovaný)

    S tímto nesouhlasím. Dříve byl Windows pro běžného uživatele a Linux spíš pro nadšence, co se o to zajímaly nebo na servery. Posledních pár let Windows je pouze pro M$, protože možnosti nastavení jsou ořezané i pokud je člověk přihlášen jako Administrátor. Teď už si u PC s Windows nemůžete ani zakašlat, aniž by to Windows schválil. Oproti tomu Linux se přiblížil běžným uživatelům. Když se člověk trochu snaží, tak vzhled může být na první pohled k nerozeznání od Windows, ale pro roota jsou možnosti stále stejné.

    Příklad: Kolega chtěl na svém ntb aktualizovat na Creators Update, ale psalo mu to, že má kontaktovat svého správce systému - ano systém instaloval sám a ano spouštěl to jako Administrátor. Asi za dva měsíce se někdo z M$ rozhodl, že mu to pustí a konečně se to povedlo.
    To ještě pomíjím rychlost aktualizace. U Linuxu si to spustím na pozadí a mám za běhu do 2 min zaktualizováno, na Win7 se aktualizace za běhu pouze stáhnou a potom se PC spouští 2 hodiny (ano, tak dlouho jsem čekal kvuli aktualizacím každé spouštění, protože to 10x zkoušelo nainstalovat znovu aktualizaci, která se nepovedla a potom v seznamu aktualizací nebyla, protože se jí to pokoušelo aktuálně nainstalovat a vyhledávání aktualizací nedoběhlo ani za dobu používání PC, přičemž to sežralo i 100% procesoru)