Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ransomware Wcry ochromuje internet, včetně britského zdravotnictví od belzebub - Nezlobte se ale to je k smichu -...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2017 17:03

    belzebub (neregistrovaný)

    Nezlobte se ale to je k smichu - zabezpeceni se naopak resi stale mene - a ne proto, ze by stavajici bezpecnostni experti a dele existujici IT firmy zhorsovali sve zabezpeceni, ale proto, ze nove IT firmy stale vznikaji, a ve vetsine z nich zamestnavaji co nejlevnejsi lidi, coz jsou casto jeste studujici studenti, kteri se snazi hlavne aby to "cool" vypadalo, a bezpecnost berou jako "pruzeni starejch dedku ktery nevedej vo cem to dneska je". A tech je stale vice a tak prumerne zabezpeceni je jenom horsi.

    A jeste horsi je to tim, ze pod IT dnes spada uplne KAZDY, protoze kazdy ma mobil s androidem nebo ios, vetsina lidi ma doma alespon jeden wifi router, televizi (s androidem) a pripadne par IOT blbinek - z toho vseho je vetsina derava, nezabezpecena a prolezla "cool appkama" typu baterka co potrebuje opravneni pro gps, cteni kontaktu apod.

    Mnozstvi zarizeni pripojenych k internetu roste velmi rychle, vetsina tech zarizeni jsou shity z ciny, ktere maji naklonovany system se stejnymi klici/hesly (popr. zadnymi hesly) a defacto jsou to spise IOB - Internet Of the Botnets.

    A lide co si je kupuji nejenze ABSOLUTNE NERESI zabezpeceni, ale hlavne u vetsiny tech zarizeni ani neni mozne nejak zabezpeceni dodatecne vyresit!

    Je to pandorina skrinka - jak ji jednou nekdo otevrel, uz se zavrit neda. Lide si nenechaji vzit "snadnost pouzivani" a nenechaji se donutit aby upgradovali mobil, router, televizi, zarovky, vypinace, termostat, toustovac a ja nevim co jeste. Stejne tak se vetsina malych IT firem nenecha donutit aby zaplatila zkusene lidi, protoze kdyz si sef firmy mysli, ze bezpecnost neni treba resit a ze se ho to netyka, tak mu nikdo nevymluvi ze slozit svuj tym z 5 18-letych studentu, kteri neco slepi v PHP z odpovedi na stackoverflow, placnou na to sexy UI je spatny napad, protoze to prece nejak funguje, ne? A kdyz bude problem, tak prijme dalsiho studentika..