Hlavní navigace

Názor ke zprávičce ReactOS už umí tisknout, ale jen přes paralelní port od Martin Dráb - > Odkazujete na předběžnou verzi dokumentace, u které...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2017 18:53

    Martin Dráb
    Stříbrný podporovatel

    > Odkazujete na předběžnou verzi dokumentace, u které je jasně psané, že se před vydáním může výrazně změnit. Nevidím tu rozpor mezi dokumentací a realitou.

    Ony na ní vedou odkazy z popisu rutiny PsSetLoadImage­NotifyRoutine (je tu s námi od Windows 2000), protože mnou odkazovaná stránka popisuje právě vlastnosti callbacku, který se výše zmíněnou funkcí registruje. Jen se před nějakým časem z této stránky stala předběžná dokumentace a callbacku přibyl jeden parametr. Pokud se podíváte na definici toho callbacku ve WDK, uvidíte, že má pouze tři parametry (rozhodně od DDK 2003).

    Kdyby vytvořili PsSetLoadImage­NotifyRoutine­Ex a k ní popis callbacku a označili to jako předběžnou dokumentaci, tak s tím nemám žádný problém. Takhle se musím spoléhat na hlavičkové soubory a doufat, že je ta dokumentace opravdu špatně a nikoho nenapadlo, že by definici toho callbacku v příští verzi WIndows změnil.

    > Ad obsluhy požadavků IRP_MJ_POWER, najdete různé názory, jak s takovými požadavky pracovat - nevím jaký je zdroj těch různých názorů, ale pokud jsou z MDSN a není mezi nimi sporu, tak může být nešťastné pokud jsou na různých částech dokumentace, ale neviděl bych to jako rozpor mezi dokumentací a realitou.

    Spíše je to o tom najít si nejkonkrétnější popis obsluhy jednotlivých požadavků, případně si najít popisy všechny a provést jejich sjednocení. Na MSDN máte obecné povídání o obsluze IRP_MJ_POWER, konkrétní informace k obsluze jednotlivých typů power poždavků a ještě pár obecných povídání. Kdyby si někdo dal tu práci a trochu tuto část zrevidoval, bylo by to fajn. Bohužel tady ani příliš nepomůže nahlédnutí do ukázkových či jiných ovladačů, protože každý si power požadavky obsluhuje po svém a má štěstí, že pro daný typ zařízení, pro která je obsluhuje, se nic nestane.