Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Richard M. Stallman komentuje záměr Valve od Lael Ophir - Pravda je, že jsem před pár lety byl...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2012 4:28

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Pravda je, že jsem před pár lety byl k možnému úspěchu Androidu velmi skeptický (i kyž si nepamatuji, že bych tu kázal, jaký bude Android propadák - link?). No a? Budete se divit, ale i Lael Ophir se může mýlit. Z něčeho vycházím, díky tomu mám nějaký názor. Můžu se strefit (a to se často děje), a můžu se mýlit (i mistr tesař se utne). V tomhle případě jsem moc nevěřil v úspěch Googlu na hřišti, které mu nebylo vlastní. Trochu jsem podcenil i fakt, že ušetřil na vývoji díky krádeži Javy (ať už to bylo nelegálně nebo legálně). A fakt jsem netušil, že MS na pár let zastaví inovaci Windows Mobile, což byla tehdy jednoznačně nejzajímavější platforma na trhu (byť měla problémy s implementacemi od výrobců).

    Mýlit se může každý. Například čtenáři roota, kteří oslavovali, že Linux je "nejrychleji rostoucí OS na světě" s růstem 64% za 9 měsíců, a prorokovali mu proto světlou budoucnost. Já skepticky tvrdil, že jde o chybu měření.
    http://www.root.cz/zpravicky/linux-je-nejrychleji-rostouci-os-na-svete/

    Nebo ti, kteří prorokovali, že cihlu jménem Neo Freerunner čeká světlá budoucnost, protože je to open source hawdware.
    http://joejoe.blog.root.cz/2008/11/04/android-na-freerunnerovi-test/

    Nebo ti, kteří si naivně mysleli, že projekt open source grafické karty bude úspěšný.
    http://www.root.cz/zpravicky/open-source-graficka-karta-predobjednavky/

    Nebo ti, kteří nadšeně souhlasili s ředitelem Linux Foundation, že Linux bude v roce 2009 na většině počítačů. Při ohlédnutí to působí dost úsměvně.
    http://www.root.cz/zpravicky/pristi-rok-pry-bude-linux-na-vetsine-pocitacu/

    Vyberte si: buď se můžete smířit s tím, že se každý občas mýlí, nebo si můžete přezdívky z těch diskusí sepsat, a tvrdit, že slova těch lidí nemají žádnou váhu (sepsal byste dost možná všechny zdejší diskutéry). Já si myslím, že i když jsem se s Androidem nestrefil, moje predikce jsou úspěšnější, než co ukazují zanícení příznivci Linuxu. To je tím, že jsem pragmatik, a SW pro mě není náboženství.