Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko chystá státní procesory Bajkal postavené na ARM od Radovan - "Anglie by potřebovala několik takových pánů Hitlerů" -...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2014 17:27

    Radovan (neregistrovaný)

    "Anglie by potřebovala několik takových pánů Hitlerů" - Winston Churchill




    Fašismus - proti bolševickému jedu.
    Projev anglického kancléře pokladu Churchilla

    Anglický kancléř pokladu Winston Churchill, jenž dlí právě na soukromé návštěvě v Římě, přijal v budově anglického vyslanectví novináře, k nimž učinil projev, který jistě všude ve světe vyvolá sensaci. Jako všude ve světě tak i u nás vše, co nese punc pokroku a socialismu, vylučuje nám fašismus jako největší ohavnost dnešní doby. Zcela jiný názor o fašismu má britský státník, který po pravdě mezi jiným pravil:
    "Jsem jist, že jsa Italem, byl bych býval cele s vámi od počátku až do konce vašeho vítězného zápasu se zvířecími choutkami a vášněmi leninismu. Itálie ukázala světu způsob, jak lze podvratné síly potírat. Itálie poskytla protijed proti ruskému jedu, a ode dneška žádný národ nebude moci říci, že je bez ochranného morálního prostředku proti bolševické rakovině."

    Národních listy - večerník, 21. ledna 1927, stránka první.




    Churchillův projev o J. V. Stalinovi z roku 1959 - z vystoupení Winstona Churchilla v Horní sněmovně dne 23. prosince 1959 při příležitosti 80. výročí narození J. V. Stalina:

    "Pro Rusko bylo velkým štěstím, že v době zatěžkávajících zkoušek v jeho čele stál génius a neochvějný vojevůdce J. V. Stalin. Byl vynikající osobností, imponující v naší těžké době, v které žil.
    Stalin byl člověkem neobyčejně energickým, erudovaným, pevné vůle, ostrým, tvrdým. Byl to člověk nelítostný jak v práci, tak i při jednaní. Ani já, vychovaný v anglickém parlamentě, jsem mu nedokázal odporovat.
    Stalin měl především velký smysl pro humor a sarkasmus. Dokázal přesně vyjádřit svoje vlastní myšlenky. Svoje vystoupení si psal výhradně sám, z jeho práce vychází neochvějná sila. Tato síla byla v samotném Stalinovi natolik věrná, že se zdál neopakovatelným mezi státníky všech dob a všech národů.
    Stalin dělal na nás velmi dobrý dojem. Měl neodolatelný vliv na lidi. Když vcházel do sálu na jaltské konferenci, my všichni, jako na povel, jsme povstali a z nějakých důvodů jsme stáli v pozoru. Vyznačoval se hlubokou logikou myšlení a uvědomělou moudrostí. V nejtěžší době mistrovsky dokázal nalézt cestu z bezvýchodné situace.
    V nejtragičtějších i v nejslavnějších chvílích byl vždy zdrženlivý, nikdy nepropadal iluzím. Byl neobyčejně složitou osobností.
    Stalin vytvořil obrovské impérium.
    Byl to člověk, který svého nepřítele ničil rukama svých nepřátel. Donutil dokonce nás, i když otevřeně nás nazýval imperialisty, bojovat proti imperialismu.
    Stalin byl obrovským diktátorem, který neměl ve světe sebe rovných. Převzal Rusko s bídou a zanechal ho vyzbrojené atomovou zbraní.
    Ne, říkejte o něm cokoliv, ale na takové národ nezapomíná."




    Jojo, on totiž buldoček změnil svoje názory tolikrát, že snad neexistuje situace kdy by se nedal použít některý jeho výrok :-D