Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Rusko chystá státní procesory Bajkal postavené na ARM od Bob - Já bych tedy taky přihodil svůj názor. Rusové už...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2014 17:49

    Bob (neregistrovaný)

    Já bych tedy taky přihodil svůj názor.
    Rusové už jednou dokázali, že to nedokáží a že neumí. Když nám vládli, tak ten jejich totalitní východní socialistický blok ve srovnání se západním demokratickým kapitalistickým soupeřem vykazoval snad ve všech podstatných parametrech horší výsledky - nižší životní úroveň, nižší průměrný věk dožití, horší kvalita zdravotnictví obecně, poskytoval lidem nesrovnatelně méně svobody než západ, atd...atd... a nakonec i zkolaboval, rozpadl se, zanikl a nástupnické státy vč. těch, které vznikly po rozpadu SSSR, adaptovaly nějakou formu kapitalismu a z USA se stala jediná světová supervelmoc.
    Dnes Rusko zápasí s komlexem poraženého státu podobně jako s tímto komplexem zápasilo Německo ve dvacátých letech minulého stol. a obdobně jako tehdy Německo vystrkuje svoje imperiální pracky, ale dnes je naštěstí Rusko už mnohem menší a slabší než bylo za doby socialismu. V podstatě jediné, co na něm budí respekt, je jeho jaderný arzenál. Bez jaderných zbraní by současné Rusko bylo jen ekonomicky slabou rozvojovou zemí třetího světa, nic víc. Takže se nebojím, že by představovalo pro Evropu nějakou vážnější hrozbu.
    A k tématu - pokud se Rusko samo dobrovolně chce odstřihnout od amerických technologií a chce tak prohloubit svou zaostalost, mě to teda játra netrhá. :-)